Lehet-e működőképes a munkahelyi titkos kapcsolat?

Munkahelyi titkos kapcsolat
Munkahelyi titkos kapcsolat

Az emberek társas lények, ezért szeretik, ha mindig mellettük van valaki, akivel megoszthatják örömüket és bánatukat egyaránt. Egy munkahely erre remek hely, ugyanis itt mindenki igyekszik jó kapcsolatot ápolni a másikkal, sok esetben pedig azok el is mélyülhetnek.

Egy munkahelyi titkos kapcsolat könnyedén kialakulhat két munkatárs között, mivel azok napjuk java részét együtt töltik, így természetessé válik számukra, hogy olyan dolgokat mondjanak el a másiknak, amelyek esetleg már az intimitás határait súrolják.

Ez gyakran vezethet kölcsönös vonzalom kialakulásához, majd érzések megjelenéséhez, amelyeket azért már nem olyan könnyű kordában tartani.

Mivel általában a munkáltatók nem nézik az ilyesmit jó szemmel, ezért az olyanok, akik beleestek ebbe a csapdába, igyekeznek azt a lehető legnagyobb titokban tartani kollégáik, családtagjaik előtt. Egy munkahelyi titkos kapcsolat azonban sok feszültséggel, stresszel jár, ami a legtöbb esetben a felek szakításához vezethet, mivel az az állásuk elvesztését is könnyedén okozhatja.

Print Friendly, PDF & Email