Az áramátalakítók típusai és felhasználásának a lehetőségei

Az áramátalakítók szerepe
Az áramátalakítók szerepe

Az elektromos kütyüink egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben. Segítségünkre vannak a kommunikációban, az információszerzésben és a tájékozódásban is, vagyis fontos, hogy mindig üzemképesek legyenek.

Ezért van egyre nagyobb szerepe az áramátalakítók alkalmazásának is. Ugyanis ezekre szükségünk van akkor, ha akkumulátorról szeretnénk használni a hálózati áramhasználathoz tervezett készülékeinket.

Az áramátalakítók, ahogy a nevük is mutatja, képesek átalakítani az kisfeszültségű egyenáramot, amit az akkumulátor termel, 220 Voltos váltakozó árammá, amire szüksége van a berendezéseknek. Ezen készülék nélkül nem használhatnánk a fontos eszközeinket, ha nincs a közelben hálózati csatlakozó.

Az áramátalakítók egyes típusai a másik irányba is képesek átalakítani az áramot, vagyis a hálózati váltakozó áramot alakítják kisfeszültségű egyenárammá. Erre akkor van szükség, amikor a lemerült akkumulátorainkat szeretnénk feltölteni. Láthatjuk tehát, hogy igen hasznos berendezések az áramátalakítók.

Print Friendly, PDF & Email