A kerti hortenziával tarkított udvar csodálnivalóvá válik

Kerti hortenzia
Kerti hortenzia

Egy kert akkor válik csodálnivalóvá, ha ápolt gyeppel és bimbózó virágokkal van telítve. A virágok szerelmesei tisztában vannak azzal, hogy a kerti hortenzia mennyire remekül mutat az udvaron, de az is nyilvánvaló, hogy időnkénti törődést igényel.

Ha megkapja a megfelelő gondoskodást, színes és dúsan fejlődő virágokkal jutalmazza gazdáját. Aki úgy dönt, hogy ezzel a különleges növénnyel szeretné ékesíteni a kertet, annak számolnia kell néhány teljesítendő feladattal.

Elsősorban a kerti hortenzia a hűvös, árnyékos helyeket kedveli, így semmiképpen ne olyan helyet kapjon, ahol szétégetné a Nap. Másrészt szereti az enyhén savanyú talajt, azonban ezt a tényezőt ki lehet játszani. Ültetés előtt néhány zsáknyi speciális szerrel lehet ellátni a kiszemelt területet.

A több színben pompázó virágról még azt is tudni kell, hogy rendkívül rajong az esővízért, így ha lehetőség van begyűjteni az égi áldást vödrökbe, a kerti hortenzia meg fogja hálálni. Virágzáskor lecsippenthető pár szál, így a házat is elárasztja az illattal.

Print Friendly, PDF & Email