A gluténmentes lisztet az éttermek is előszeretettel használják

Gluténmentes liszt az éttermekben konyháiban

A magukra valamit is adó éttermekben ma már a különböző anyagcsere-betegségekben szenvedők is jó étvággyal fogyaszthatnak. Ugyanis a legtöbb étteremben rendelhető diétás menü is. Az egyik legnagyobb gondot a gluténmentes ételek készítése jelentette, hiszen a liszt nagyon sok ételnek képezi az alapját.

A gluténmentes liszt viszont remek megoldást kínált erre a problémára. Ezek a lisztek nem tartalmaznak gliadin fehérjét, így a lisztérzékenységben szenvedő betegeknél sem váltanak ki tüneteket.

Ezeket a készítményeket különböző növényi magokból állítják elő. A legismertebb gluténmentes liszt a rizsliszt, de igen népszerű a hajdina- és a kölesliszt is. Azonban igazi különlegességeket is találhatunk a felhozatalban, mint a zöldbanán- vagy a máklisztet.

Ezek a hozzávalók különleges ízeket kölcsönöznek az ételeknek, ezért a gluténmentes liszt használata nem csak egészséges, de változatosabbá is teszi az étkezéseket. Ezért van az, hogy ma már egyetlen menő étterem konyhaszekrényéből sem hiányozhat ez a gluténmentes liszt.

Print Friendly, PDF & Email