A CSOK igényes az ingatlan tulajdonjogára

A CSOK igényes az ingatlan tulajdonjogára
A CSOK igényes az ingatlan tulajdonjogára

Az ingatlanok adásvétele és a körülötte kavargó jogi kérdések gyakran elriasztják a vásárlókat, főleg akkor, ha valahol még egy lakáshitel is lebeg a középpontban. A bankok nem egy esetben visszautasítják a lakáshitel folyósítását, mert a jelzálogba hozott ingatlan nem felel meg a hitel fedezésére.

A CSOK esetében is komoly gondot okozhat, ha az ingatlan, amelynek vásárlására vagy bővítésére szeretnék a kedvezményt igényelni, tisztázatlan jogi helyzetben áll. Azt tudni kell, hogy ez egy államilag folyósított nem visszatérítendő hitel, miből következőleg az ingatlan nagyon igényes feltételeknek kell eleget tegyen.

A szóban forgó ingatlanra a Magyar Állam bejegyzi a támogatás összegét, valamint 10 évre terhelési és elidegenítési tilalmat tesz. A bejegyzett időszakban az ingatlanra haszonélvezeti vagy használati jog alapításra nem kerülhet sor. Ezenfelül a CSOK-ot igénylő házastársak vagy élettársak egyenlő arányban az ingatlan tulajdonosává kell váljanak. Ha részletesen szeretne tájékozódni a CSOK feltételeiről, akkor keresse fel a jelzalog.com oldalt!

Print Friendly, PDF & Email