Sok receptben jól működik a languszta
A languszta az Atlanti-óceán, a Karib-tenger, a Mexikói-öböl és a Földközi-tenger trópusi és szubtrópusi vizeiben található. Az első dolog, ami feltűnik rajta, az élénk pöttyös színén kívül, hogy nincsenek karmai, viszont meglehetősen nagy csápjai vannak.
Ezek arra szolgálnak, hogy ijesztő hangot adva elriasszák a ragadozókat. Míg a languszta farkát fagyasztva árulják, egy hasonló, de nagyobb fajtáját csapdákkal vagy kézzel fogják a búvárok és élve, tartályban kerül értékesítésre. Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy egész langusztához juss, a húsát számos receptben felhasználhatod.
Mivel a húsa egy kicsit keményebb, mint a homáré, hagyományosan grillezni szokás, majd vajjal megkenni, de párolva és sütve is kiváló.
Jól megfér a hangsúlyos fűszereket és összetevőket tartalmazó receptekben, ráadásul különösen jól működik levesekben, rizsételekben, például paellában vagy rizottóban, valamint pörköltekben. Általánosságban elmondható, hogy a languszta íze olyan, mint a homáré. Közepesen édes és egy kicsit keményebb, különösen azért, mert nincs benne karomhús.