Napelem kalkulátor, ha előre gondolkodna

napelem kalkulátor

Napelem kalkulátor

Egy nagyobb beruházást mindig érdemes körüljárni, megismerni a legfontosabb tényezőket és csak ezt követően dönteni. Az internetes felületeken ma már nem ritkaság, ha egy szolgáltatás vagy termék vonatkozásában kalkulátorral, konfigurátorral találkozunk. Ha az otthonunk áramfogyasztását részben vagy egészében napenergia révén szeretnénk fedezni, akkor elérhető online napelem kalkulátor, ami választ ad a legfontosabb kérdésekre.

Első lépésben a havi villanyszámla összegét kell megadni, ez alapján megjelenik majd néhány áttekinthető adat. A számla összegéből 1 éves fogyasztási mennyiséget kapunk és láthatjuk, hogy ennek fedezéséhez mekkora teljesítményű rendszerre, hány panelre van szükség és azok felszereléséhez mennyi négyzetméternyi terület kell.

Látjuk továbbá, hogy mennyi CO2-t nem bocsát majd ki a háztartásunk. A napelem kalkulátorban az épülettel, tetővel kapcsolatban meg kell adjunk még néhány paramétert. Ezután kapunk egy összegzést a várható költségekről, amivel már tervezhetünk a családi költségvetésben.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :