Kiknek ajánlott a pulzusmérő óra?

Pulzusmérő óra

Pulzusmérő óra

Szeretné Ön is bevezetni a rendszeres sportot az életébe? Mielőtt nekifogna az edzéseknek, érdemes meggondolni a pulzusmérő óra beszerzését, ami megmutatja, hogy mi az optimális pulzustartomány, ahol a testmozgás a leghatékonyabban végezhető.

Akik már régóta sportolnak, azok ezt már érzik, de kezdők esetében nagyon fontos lehet, hogy a pulzusmérő óra jelezze, megfelelő intenzitással végzi-e a választott sportot. Régen ezt úgynevezett beszédteszttel vizsgálták, ami azt jelentette, ha valaki még normálisan tud beszélni, de a levegőt már nehezebben veszi, akkor elérte az ideális pulzusszámot ahhoz, hogy a zsírégetés beinduljon.

Ez a módszert váltotta fel a modern pulzusmérő óra, ami természetesen sokkal pontosabb adatokat szolgáltat és a pulzus mellett, számos más értéket is jelez, amit akár naplóként is elmenthetünk. Az amatőr sportolók mellett, a pulzusmérő óra kiváló kiegészítője lehet az intervall edzést végzők számára is, hiszen ennek során közepes és magas pulzusszám váltakozást kell elérni és hasznos lehet, ha ezt pontosan tudjuk követni.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :