Fekete bodza a magyar gyümölcslében
A bodza egy igen fontos gyógynövény, ami egész Európában elterjedt. A helyenként akár 10 méter magasra is megnövő cserje a virágzását követően fekete színű bogyókat hoz. A virágjából egyébként különféle termékeket készítenek. Sőt! Akár még palacsintatésztában is ki lehet sütni, ami egy ízletes és aromás étel. A magyar gyümölcslé tartalmában megtalálható fekete bodza C-vitamin tartalma igazán kiemelkedő. A bodza hatásait a népi gyógyászatban már igen régóta alkalmazzák.
A gyümölcsben jelen van a pantoténsav, a vas, a kalcium, a kálium, a foszfor, a magnézium, az A-, és B-vitamin. Ezen kívül, igen jelentős mértékű az antociánok jelenléte a fekete bogyókban. Hatásai közé tartozik a vértisztítás, a vizelethajtás, az idegzsába elleni védelem, illetve nagyon jó izzadás-gátló. A magyar gyümölcslé természetesen nemcsak fekete bodzával készülhet. A spajzoldbe.hu webáruházban rengeteg változat elérhető, az almával készített létől egészen a kékszőlőből előállított termékig. Próbálja ki valamelyik gyümölcslevet és éljen egészségesen!