Az e​züst fülbevaló minden korban hódít

Örök kedvencek

Vannak olyan kiegészítők, amelyek soha nem mennek ki a divatból, legyen akármilyen az éppen uralmon lévő trend. Ilyen például az ezüst fülbevaló is, amit ugyanolyan szívesen viseltek nagyanyáink és édesanyánk is, mint a mai tizenéves lányok.

A forma, méret, motívum persze sokat változott, hiszen volt, amikor a hatalmas ezüstkarikák voltak a divatosak, máskor a pici ezüstgömbök hódítottak. A díszítés sem volt mindig egyforma, volt, amikor csak magát a nemesfémet használták, máskor gyöngyökkel, drágakövekkel, vagy más anyagokkal ötvözték. Megfigyelhető ugyanakkor az is, hogy egyes darabok olykor újra előbukkannak, és ami például harminc évvel ezelőtt volt nagy sláger, az ma újra közkedveltté válik, és nyugodtan elő lehet venni a nagyi fülönfüggőjét, mert ma is menő.

Hogy mitől olyan népszerű az ezüst fülbevaló, azt nem tudjuk, de talán benne van a pakliban az is, hogy jóval olcsóbb, mint például az arany, de ettől függetlenül nagyon szép, és sokak szerint pontosan attól válik olyan nagyszerűvé, hogy egyszerűbb, kevésbé hivalkodó.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :