Az áramláskapcsoló megóvja a szivattyú élettartamát

áramláskapcsoló

Áramláskapcsoló

Az áramlásszabályozók feladata az elektromos szivattyúk elindítása és leállítása, vagyis a működés vezérlése. Ennek az automatizált rendszernek a segítségével dolgozik az áramláskapcsoló, ami a víz áramlásának függvényében kapcsolja be, illetve ki a szivattyút. Képes ennek működését hatékonnyá tenni, amivel sok későbbi problémától megóv minket.

Már minimális vízelvétel hatására is bekapcsolja a szivattyút és mindaddig így tartja, míg az feltölti a rendszert. Az áramláskapcsoló beépítése teljes védelmet biztosít a szárazon futás ellen, ezáltal megőrzi a szivattyú épségét, mivel előfordulhat, hogy működés közben csőrepedés történik vagy egyéb vízhiány lép fel.

Ilyenkor alapesetben a rendszer tovább dolgozik, de ha elfogy a víz működés közben, az tönkreteheti a berendezés mechanikáját. Ehhez nyújt segítséget az áramláskapcsoló, mert a szenzorokkal rögtön érzékeli a vízhiányt és időben leállítja a rendszert. Vásárlás előtt minden esetben nézzük meg a teljesítményét, mert csak a helyesen kiválasztott termékkel végezhetünk hatékony munkát!

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :