A jó pezsgő Brut, vagyis nyers

Pezsgő Brut

Egy termék megvásárlásakor, a legtöbb esetben megnézzük annak csomagolását, címkéit, hogy pontosan megismerjük, megtudjuk mit vásárolunk, ami leginkább az új termékekre mondható, amit még nem próbáltunk ki. Ez kiváltképpen igaz a pezsgőre vonatkozóan, mivel a palackon feltüntetett elnevezések franciául vannak a világ minden részén. A pezsgő Brut, esetleg Sec vagy Doux elnevezése a gyártó neve alatt, sokkal több információt rejt magában, mint azt gondolnánk.

Aki kicsit is utána olvas a pezsgő gyártásának az eljárásainak, gyorsan megtudhatja, mit jelent tulajdonképpen az adott palack pezsgő Brut felirata. A szavak francia jelentése magyarul azok ízét jelenti. Tehát a nyers, száraz, félédes és édes szavakat olvashatjuk, amelyek magukért beszélnek.

A borosüvegekkel ellentétben, ezeken nem szerepel a szőlő fajtája, hanem csak a pezsgő íze, ami a benne lévő cukortartalom alapján kerül meghatározásra. A pezsgő Brut, vagyis nyers jelölése tehát a kevés cukor miatt inkább savanykás, érces ízt jelöli. Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő fajtát.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :