Rendkívül fontos a felfekvés kezelése

Felfekvés kezelése
Felfekvés kezelése

Sajnos, vannak olyan emberek, akik hosszú időre ágyhoz vannak kötve és a tartós nyomás hatására létrejövő szövetelhalás következményeként, kialakul a felfekvés náluk.

Tulajdonképpen leginkább az idősebb betegeket érinti, de a hosszú ideig kórházi ápolásra szorult fiatalabb személyeknél is jelentkezhet. Amennyiben ez a nagy fájdalommal járó probléma fennáll, a felfekvés kezelése a lehető legrövidebb idő alatt el kell kezdődjön. Azt tudni kell, hogy a felfekvésnek négy stádiuma ismert.

Az elsőben a bőr tartós pirossága jelzi a bajt, a másodikban már a felső réteg hámlani kezd és sérül az irha. A harmadik stádiumban már a bőr teljes elhalásától lehet tartani, ekkor az inak, az izmok és az ínszalagok is sérülhetnek. A negyedik stádiumra már a csontvelőgyulladás jellemző.

A felfekvésnek nagyon lassú a gyógyulási folyamata, de feltétlenül kezelni kell. Az erteksziget.hu webáruházban minden olyan terméket megvásárolhat, amelyekre a felfekvés kezelése során szükség lehet. Vizes törlőkendők, gélek, spray-k, kenőcsök, betegalátétek egyaránt fellelhetőek a kínálatban.

Print Friendly, PDF & Email