RSS
 

Archive for the ‘Oktatás’ Category

A színészképzés közel 150 éves Magyarországon

21 Júl
Színészképzés

Színészképzés

Magyarországon több egyetem található, a számuk jelenleg 26, amelyek részben összevonásokkal alakultak ki. Az egyetemek többsége a fővárosban van, szám szerint 16, a maradék 10 néhány nagyobb vidéki városban, Debrecenben kettő, Kaposváron, Miskolcon, Sopronban, Veszprémben, Pécsett, Gödöllőn, Győrött, Szegeden egy-egy egyetem található. Orvosképzés öt nagyvárosban működik, a műszaki tudományok elsajátítására is több intézményben van lehetőség. Read the rest of this entry »

 
A színészképzés közel 150 éves Magyarországon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

A szakoktatás rendszere változásra szorul

15 jún
fontos szakmai gyakorlat

Fontos a szakmai gyakorlati oktatás

Oktatási rendszerünk egyik legnagyobb hátránya a gyakorlati tudás hiánya, ez a szakképző iskolák tanulóinak jelent komoly problémát. Az egyetemek és főiskolák hallgatói is részesei ennek a gondnak, hiszen az ott tanultakra is jellemző, hogy egy kitűnő eredménnyel végzett tanuló a gyakorlati életben, a valódi munkaerőpiacon nem lesz cselekvőképes, ahhoz még éveknek kell eltelnie, hogy használható gyakorlatot szerezzen. Read the rest of this entry »

 
A szakoktatás rendszere változásra szorul bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

A külföldi hallgatók többsége Közép-Európában a magyar egyetemek közül választ

11 Már
diploma

Kedveltek a magyar egyetemek a külföldiek körében

Magyarországon az első egyetemet 1367-ben alapították, Pécsett. A pécsi egyetem volt az első a sorban, majd ezt követően 1538-ban Debrecenben és 1635-ben Budán is elindult az egyetemi oktatás. Érdekesség, hogy az elismert Szegedi Tudományegyetem jogelődjét Kolozsváron alapították 1872-ben. Kezdetekben főleg hittudományi egyetemek jöttek létre, majd hamarosan követték őket a természettudományi, orvosi és műszaki egyetemek, így már ez időtől fogva népszerűek a magyar egyetemek a külföldiek körében. Ma 26 egyetem várja a tanulni vágyókat Magyarországon, ami területi nagyságunkhoz és a lakosok számához viszonyítva nagy szám, még európai mértekben is.

Read the rest of this entry »

 
A külföldi hallgatók többsége Közép-Európában a magyar egyetemek közül választ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Színvonalas online német nyelvoktatás ingyen

17 feb
Online német nyelvoktatás

Online német nyelvoktatás

Számos nyelviskola kínál az interneten keresztül elérhető, jó színvonalú nyelvtanulási lehetőséget. Ezek közül válogathatnak azok az emberek is, akik a hagyományos oktatási formákat, az időbeosztásuk miatt nem tudják igénybe venni. Az interneten elérhető oktatás, általában az anyagi ráfordítást tekintve is többnyire kedvező. Érdemes a kínálatot átnézni, mielőtt a nyelvtudását fejleszteni kívánó személy a képzés tekintetében döntést hoz.

Aki például német nyelvet kívánja önállóan, az internet segítségével gyakorolni, egy német interaktív oldal segítségével, akár díjmentesen is tanulhat. A gyakorlást ezen az oldalon többféle beépített lehetőség támogatja: a szótanulást színkódolás könnyíti, a kiejtéshez pedig kitűnő hanganyag nyújt segítségét. Read the rest of this entry »

 
Színvonalas online német nyelvoktatás ingyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Az oktatás és az idegen nyelv összefüggései

27 jan
Oktatás

Oktatás

Nem is olyan rég még teljesen természetes volt, ha valaki valamilyen mesterséget igazán jól el akart sajátítani, annak külföldre kellett mennie ismeretet szerezni. Nem mintha akkoriban nem lett volna kitől vagy mit tanulni nálunk, itthon. Javasolt volt útra kelni, mert az idegenben tanultak a hazai módszerektől részben eltértek, gyakran új, friss vonalat képviseltek, és aki visszatért, új ötletek egész tárházát hozta magával.

Voltak mesterek, akiknek neve más országokból is odacsalogatta a tanulni vágyókat, vagy Európa-szerte híres professzorok, akik körében élmény volt az egyetem, az oktatás látogatása. Így az iparosok vagy a diákok, ha volt bennük ambíció és valamelyest beszélték a nyelvet, útnak indulhattak. Ez a gyakorlat jót tett, és ma is jót tesz a népek kapcsolatának. Read the rest of this entry »

 
Az oktatás és az idegen nyelv összefüggései bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Korszerű oktatási forma a távoktatás

04 jan
Népszerű a távoktatás

Népszerű a távoktatás

A képzettség fontos tényező a mai munkaerőpiacon! Ha nem volt alkalmunk a nappali képzés keretei közt egy szakmát elsajátítani vagy a számunkra szükséges ismereteket megszerezni, jelenleg az oktatás sokféle lehetősége között választhatunk ahhoz, hogy tovább képezzük magunkat.

A tanulás ma már nem csak a nappali, vagy a hagyományos levelező képzésekre korlátozódik, hanem szinte minden területen mód van különféle tanfolyamok, vagy kifejezetten a távoktatás tanulási forma választására. Az utóbbi módszer nemcsak azért előnyös, mert kihasználja a korunk nyújtotta technikai lehetőségeket, hanem emellett nagyfokú szabadságot biztosít ahhoz, hogy akár munka mellett is képezhessük magunkat.

Mind a középfokú, mind a felsőfokú képzésben egyaránt jól alkalmazható a távoktatás. Ennek az oktatási módnak sok előnye van: rugalmas lehetőség, a képzés anyaga akár külföldről is elérhető. Read the rest of this entry »

 
Korszerű oktatási forma a távoktatás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

A Buddhista Főiskoláról Magyarországon

24 okt
A Tan Kapuja Buddhista Egyház

A Tan Kapuja Buddhista Egyház

A buddhizmus egyre csak terjed szerte a világban, s ez nem is csoda, ugyanis ez a vallás meglehetősen közel áll minden emberhez, s úgy általában az emberiséghez. Természetesen hazánkban is vannak követői a buddhizmusnak, akik egyre nagyobb nyilvánosságokhoz juttatják el a vallást. Éppen erre a célra jött létre a Buddhista Főiskola is Magyarországon, amely 1991-ben alakult A Tan Kapuja Buddhista Egyház néven jött létre az intézmény, amely az évek folyamán egyre csak fejlődött. A Buddhista Főiskola nem csak a már gyakorló buddhistákat várja, hanem azokat a fiatalokat is, akik közelebb szeretnének kerülni saját magukhoz, meg szeretnék ismerni a valós énjüket, s kezükben kívánják tartani az életüket. Read the rest of this entry »

 
A Buddhista Főiskoláról Magyarországon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Autósiskola Debrecen részletfizetési lehetőséggel

19 okt
Autósiskola Debrecen

Autósiskola Debrecen

Elég költséges lehet egy jogosítványnak a megszerzése, ezért sokan csak olyan lehetőségeket keresnek, ahol lehetőség van részletfizetésre is. A honlapon felkereshető autósiskola Debrecenben található, amely több évtizedes tapasztalattal bíró oktatókkal rendelkezik. A magas színvonalú szakmai gárda biztosítja azt, hogy a tanulók legnagyobb hányada már elsőre sikeres vizsgát tegyen. A Kresz tanfolyam teljesen egyéni időbeosztáshoz is igazítható csakúgy, mint a gyakorlati órákon való részvétel, amikor mindenki személyesen egyeztet Read the rest of this entry »

 
Autósiskola Debrecen részletfizetési lehetőséggel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Egy államigazgatási főiskola céljai

14 okt

Államigazgatási FőiskolaAz államigazgatás meglehetősen nehéz folyamat, ugyanis számtalan tényezőt egyidejűleg kell kezelni, s ezeket a tényezőket minden esetben össze kell hangolni. Az államigazgatás valójában egy nagy szervezet, amely az emberihez hasonlóan részegységekből, szervekből áll. Ezeknek a részegységeknek minden esetben együtt kell dolgozniuk, méghozzá egy időben, megfelelően összehangolva. Éppen ezért fontos a megfelelő államigazgatási főiskola, vagy egyetem, amely kiváló igazgatásszervezőket képez, akik ez imént említett folyamatokat megfelelően átlátják és koordinálják. Read the rest of this entry »

 
Egy államigazgatási főiskola céljai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Felvételi ponthatárok 2013 rövid statisztikája

22 aug
Felvételi ponthatárok 2013.

Felvételi ponthatárok 2013.

Idén szigorúan meg voltak szabva a felvételire készülők pontszámai. A pontszámainkat mi magunk is ki tudjuk számolni egy kalkulátor segítségével. Alapját a középiskolai tantárgyak eredményei képezik. Utána hozzá számítják az érettségin kapott jegyeket. Többletpontokat is érdemes gyűjteni, főleg azok számára, akik tényleg komolyan veszik a tovább tanulás lehetőségét. Ilyenkor jól jön a nyelvvizsga, OKTV/SZÉTV vagy TUDOK helyezés, illetve az OKJ szakképesítés. Read the rest of this entry »

 
Felvételi ponthatárok 2013 rövid statisztikája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Egyetem, Oktatás

 

Szeptemberben induló OKJ képzések

10 aug
Szeptemberben induló OKJ képzések

Szeptemberben induló OKJ képzések

Az internet nemcsak a szórakozás, vagy a kapcsolattartás során bizonyul hasznos segítőtársunknak, hanem akkor is, ha továbbtanulásról van szó. A www.melyiksuli.hu/uj-okj-kepzesek-tanfolyamok-2013-szeptembertol weboldalon hasznos információkhoz juthat az OKJ képzésekkel kapcsolatos legfrissebb hírekről, szabályozásról, valamint számos intézmény kínálatával is megismerkedhet.
Érdemes korosztálytól függetlenül elgondolkodnia azon, hogy új ismereteket szerez, hiszen önéletrajzában garantáltan jól mutat majd egy új szakma. Read the rest of this entry »

 
Szeptemberben induló OKJ képzések bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

A legnépszerűbb szakok 2013-ban

24 ápr

A felsőoktatás rendszerével kapcsolatos változásokról igen sokat lehetett hallani az elmúlt hónapokban, az viszont változatlan, hogy a főiskolai, egyetemi oktatás iránt nagy az érdeklődés – még annak ellenére is, hogy nyilvánvaló tény a pályakezdő diplomások körében tapasztalt munkanélküliség. A jelentkezők közül idén is a legtöbben, mintegy nyolcvan százalék online nyújtotta be jelentkezését, de melyek is azok a szakok, amelyek az érdeklődés középpontjában vannak? Melyik szakterületeket részesítették előnyben az egyetem, főiskola által kínált diplomát célként kitűzők?
A gépészmérnöki és mérnökinformatikusi oktatás még mindig népszerűnek bizonyulnak, de hasonlóan sokan, mintegy 1658-an adták be jelentkezésüket pszichológia szakra is. A gazdálkodási és menedzsment mellett a turizmus-vendéglátás, valamint a villamosmérnöki területben is sokan lehetőséget látnak. A pénzügy és számvitel, az óvodapedagógus népszerűsége a korábbiakhoz képest csökkent, de ennek ellenére is a tíz legnépszerűbb szak közé tartoznak. Kicsit több mint ötvenen jelentkeztek programtervező informatikus, valamint műszaki menedzser szakra. A kommunikáció szak néhány éve tapasztalt hatalmas népszerűsége mára drasztikusan visszaesett. Read the rest of this entry »

 
A legnépszerűbb szakok 2013-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Egyetem, Oktatás

 

Az oktatás régen és most

25 Már
Az oktatási rendszer változása vajon fejlődés is egyben?

Az oktatási rendszer változása vajon fejlődés is egyben?

Nagy a különbség a régi és a mostani oktatási rendszerek között, s ez kétségtelen. Természetesen régebben is nagy hangsúlyt fektettek az oktatásra, az viszont biztos, hogy a módszerek finomítása nem történt meg. Sőt sok esetben a módszerek alkalmatlanok voltak, egy olyan hierarchikus nézet uralkodott a tanár és diák között, amely szinte minden esetben romboló jellegű volt. Persze manapság is megmaradt a hierarchia, viszont korántsem olyan mértékben, mint régebben. Persze a tanítási módszerek és az eszközök is nagyban megváltoztak. Különböző pedagógiai szemléletek kezdtek kibontakozni, s mára már az ilyen elméletek megalkotói éles vitákat vívnak egymással a megfelelő oktatással kapcsolatosan. Read the rest of this entry »

 
Az oktatás régen és most bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 

Változások előtt az oktatás rendszere

21 jan

A felsőoktatás óriási változásban

Mint minden év elején, így idén is központi szerephez jutott az oktatás, a szükséges, vagy éppen sokak által ellenzett változtatások. A felsőoktatási rendszer működésképtelenségére már számtalanszor felhívták a figyelmet a szakértők, hiszen az oktatás ezen szegmense évről-évre sok olyan diplomást termel ki, akik a gyakorlatban nem szakmájukban helyezkednek majd el, vagy éppen az állam pénzén megszerzett diplomát külföldön kamatoztatják majd. Többek között erre a helyzetre igyekszik megoldást találni a kormány az oktatás rendszerének megreformálásával. Read the rest of this entry »

 
Változások előtt az oktatás rendszere bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Oktatás

 
 

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás