Mit kell tudni a villányi borlekvár különlegességről?

A villányi borlekvár
A villányi borlekvár

Villányt mindenki ismeri, legalábbis a borvidéket biztosan. Rengeteg az ide látogató turista, ami nem is csoda, hisz Magyarország legjobb borait találhatja meg, kóstolhatja végig. Azonban nem hiszem, hogy mindenki hallott már a villányi borlekvár különlegességről. Nem keverendő össze a szőlőlekvárral, hisz itt a kész borból főzik ezt az ínycsiklandó lekvárt. Ez most elsőre hihetetlenül hangzik, pedig igen is bevált módszer ez és hihetetlen népszerűségnek örvend, pont egyedisége miatt. A villányi borlekvárnak 3 fajtája is van: vörös borból, fehér borból és rose borból készült változata, mindegyiknek természetesen más és más az íz világa. Általában a fehér borból készültet szeretik a leginkább, annak van a legédeskésebb íze, a vörös pedig pikánsabb, a rose a kettő között áll. Gyermekek is nyugodt szívvel fogyaszthatják, hiszen a főzés során minden alkohol elpárolog belőle, semmi alkoholtartalma nincs. Tehát, ha Ön is szívesen megkóstolná a villányi borlekvárt, akkor térjen be Ősi Gábor pincéjébe!

Print Friendly