Miért hasznos az ESTA engedély?

Esta kérelem gyorsan és egyszerűen

Egy amerikai utazás sokaknak az álma, viszont nem mindenki tudja, hogy milyen okmányok szükségesek ahhoz, hogy kijuthasson az Egyesült Államok területére. Mindenképp szükséges az ESTA engedély elektronikus változata, mert ezzel 90 napig az USA-ban lehet tartózkodni. Szerencsére manapság ezt már nagyon egyszerűen meg lehet szerezni az interneten keresztül. Csupán az estevisa.hu weboldalon található weboldalon kell kitölteni az online űrlapot a szükséges adatokkal.

Az erre vonatkozó díjak szintén megtalálhatóak a már fent említett weboldalon. A fizetés is lehetséges online és ezután már hozzá is lehet jutni az ESTA engedélyhez. Azonban nem folyamodhat ilyen kérelemhez akárki. Vannak bizonyos feltételek, amiknek eleget kell tennie az adott személynek, hogy igényelhesse az ESTA engedélyt. Ezek közül a legfontosabb, hogy egy olyan ország állampolgárának kell lennie, amelyik beletartozik az Egyesült Államok által indított Vízummentességi Programba. Szerencsére Magyarország ezek közé tartozik, ezért minden magyar állampolgár élhet az ESTA engedély lehetőségével, amit nagy eséllyel meg is fog kapni.

A már fent említett 90 napos határidő a maximum, amire feljogosít az ESTA kérelem, ezért magától értetődik, hogy ezen felül nem tölthet több időt az illető személy az Amerikai Egyesült Államok határain belül legálisan. Érdemes kiemelni azt is, hogy repülőjegy megvételekor retúr, vagy továbbhaladó jegyet kell választani. Az ESTA kérelemmel már nem kell hivatalos vízumot igényelni. Bármikor lehet igényelni és az sem gond, hogyha nem kerül felhasználásra még hosszú heteken keresztül, mert az ESTA kérelem érvényes marad két éven keresztül.

Amennyiben felhasználásra kerül egyszer, a következő utazáshoz ismét igényelni kell egy másikat. Hosszabbítani sem lehet, tehát mindenképp haza kell térni a kiszabott határidőn belül. Az ESTA kérelem számos lehetőséget tartogat azoknak, akik Amerikába szeretnének utazni különféle célból. Az estavisa.hu weboldalon megtudhatod azt is, hogy mi a teendőd, amennyiben továbbtanulás, vagy munkavállalás céljából szeretnél az államokba utazni. Természetesen az útlevélre továbbra is szükség lesz az utazás során, ezért mindenki csak abban az esetben induljon el, hogyha rendelkezik érvényes útlevéllel, illetve ESTA kérelemmel. Az igénylés után számos hasznos szolgáltatást lehet igénybe venni. Ezek közé tartozik például 24 órás támogatás a kérelmezési folyamatot illetően, továbbá eléghető a gyorsigénylés, a két éves biztonsági tárolás és sok más olyan dolog, ami ebben az esetben rendkívül hasznos lehet.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :