Látásjavító hatású goji bogyó

Goji bogyó
Goji bogyó

Ázsia egy olyan öreg kontinens, ahol sok érdekes dolog történik és megterem. Ezek közé tartozik egy ritka, de annál hasznosabb növény, a goji bogyó. Ez méreteit illetően elérheti az akár 3 méter magasságot is és helyileg pontosan Tibet, Kína, Mongólia területén terem.

Régebben csak a vadon élő fajtáit használták fel, de manapság sajátságos tulajdonságainak hála, már termesztésre is került. A növénynek mindez jó, mert így elérheti célját, ami nem más, mint a fajfenntartás. Az embereknek ugyanúgy fontos, hiszen remek májvédő, látásjavító tulajdonságai mellett, kiváló ásványi anyag forrásként szolgál a goji bogyó.

Nem kell elmennünk sok ezer kilométert érte, mert több nagyáruházban, a megfelelő szaküzletekben és az interneten is könnyen beszerezhető. Általában aszalva vagy szárítva kerül forgalomba és a felhasználása számos ételhez megfelel. Önmagában is fogyasztásra kerülhet, ugyanis nincs kellemetlen íze. A goji bogyó müzlihez, turmixokhoz, de akár még főzve is megehető. Minél többet használjunk belőle és tapasztaljuk meg személyesen a kitűnő tulajdonságait.

Print Friendly, PDF & Email