Ha Nyíregyházára költözik, ilyen lakást tud olcsón bérelni

Lakások Nyíregyházán
Lakások Nyíregyházán

Vidékről elköltözünk a városba, mert csak ott találunk lehetőséget számunkra. Például Nyíregyházára kell költöznünk rövid időre, mindössze néhány évre. Milyen lakást érdemes bérelni? Van-e egyáltalán olcsó lakás?

Mindenképpen van, hisz mindenhol lehet olcsót találni. De nekünk most olyan kell, ami közel helyezkedik el a munkahelyünkhöz, hogy ne kelljen sokat utaznunk napközben.

Több lakást nézzünk meg, ne rögtön az elsőbe szerelmesedjünk bele, mert talán tetszik a remek panoráma vagy a sok extra, de ne csak ezek legyenek a feltételek. Minden kis apró és lényegtelennek látszó dolgot is beszéljünk meg a tulajdonossal. Kérdezzünk rá, hogy nem akarja-e eladni a közeljövőben a lakást, mert ha esetleg igen, akkor az nekünk nem lesz a legkedvezőbb ajánlat.

Ha többen szeretnénk bérelni lakást, például ketten, akkor olcsóbban kijöhetünk. Mondjuk 60 ezerért adják a legtöbb lakást, akkor csak a felét kellene fizetnünk, és ezzel jobban is járnánk. Előnyösebb akkor a több szobás lakás.  Nézelődjünk az interneten, hirdetési oldalakon, például az Ingatlanneten. Sok-sok hirdetés megtalálható ott, és naponta frissül a lista.

A szerződést csak akkor kössük meg, ha mindenben egyetértünk a tulajdonossal. Természetesen ügyvéd jelenlétében történjen, teljesen törvényes módon. Ne feledjük, hogy olyan lakást keressünk, amelyben életünk jelentős részét fogjuk eltölteni, még ha csak néhány évig is. De akkor is számít az a néhány év.

Print Friendly, PDF & Email