RSS
 

Felvételi ponthatárok 2013 rövid statisztikája

22 aug
Felvételi ponthatárok 2013.

Felvételi ponthatárok 2013.

Idén szigorúan meg voltak szabva a felvételire készülők pontszámai. A pontszámainkat mi magunk is ki tudjuk számolni egy kalkulátor segítségével. Alapját a középiskolai tantárgyak eredményei képezik. Utána hozzá számítják az érettségin kapott jegyeket. Többletpontokat is érdemes gyűjteni, főleg azok számára, akik tényleg komolyan veszik a tovább tanulás lehetőségét. Ilyenkor jól jön a nyelvvizsga, OKTV/SZÉTV vagy TUDOK helyezés, illetve az OKJ szakképesítés. A felvételi ponthatárok kiszámításához még hozzá veszik a sport eredményeket, országos művészeti tanulmányi, országos ifjúsági tudományos innovációs versenyen elért legalább harmadik helyezést. A felvételi folyamán előnyben részesülnek a fogyatékkal élők, gyermeket gondozók és hátrányos helyzetű gyermekek. A 16 legnépszerűbb szak közül kilencnél csökkentették a ponthatárokat. Az első öt helyen áll a gazdaságelemzés, nemzetközi tanulmányok, alkalmazott közgazdaságtan, jogászképzés és a gazdálkodási és menedzsment szak. A legmagasabb felső ponthatár érték 465 volt. A felvételi során maximálisan 500 pontot lehet elérni, 200-at az érettségin szerzett eredményekét, 200-at a tanulmányi eredményekért, és a maradék 100-at többletpontokban lehetett összegyűjteni. A legalacsonyabb pontszámú szakok a műszaki, mérnöki volt. Ide 240-es eredménnyel is be lehetett kerülni. Idén sokkal könnyebben lehetett bejutni egy szakra, mint a 2012-es évben. Idén közel 96 ezren felvételiztek, a jelentkezők harmada 18-19 éves volt, de akadt 75 éves is. A legtöbben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemet jelölték meg, ezek után jött a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem. A legnépszerűbb szak a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara volt, ide 5129-en jelentkeztek.

 
Felvételi ponthatárok 2013 rövid statisztikája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Posted in Egyetem, Oktatás

 

Tags:

 

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás