Az LPE cső hatékony alkalmazása

LPE cső

Egy öntözőrendszer kialakítása lehet egyszerre bonyolult és egyszerű is. Minden attól függ, hogy ismeri a megfelelő technikákat, illetve rendelkezik a szükséges alkatrészekkel vagy sem. Az olyan apróságok is gondot tudnak okozni, ha nem tudja mi a különbség az LPE cső és KPE cső között.

Pedig épp az anyagbéli eltérések miatt nem lehet ugyanazon a területen alkalmazni ezeket, hiszen mindegyik más célt szolgál. A könnyen kezelhetőség és hajlíthatóság ugyan közös tulajdonság, ám mégsem mindegy, hogy hol akarja alkalmazni.

Az LPE csőnek például a lágyságában rejlik az ereje, ezért a kevesebb vízszállítás igényeit tudja igazán teljesíteni, és a csepegtető csövek bekötéséhez szokták használni. Fontos azt is figyelembe venni, hogy sérülékenyebb is a társánál, tehát a nagy nyomáson való alkalmazás semmiképp nem opció, mert az komoly károkat okozhat benne. Azokon a területeken viszont, ahol épp erre a lágyságra és rugalmasságra van szükség, az LPE cső nagyban megkönnyíti a felszerelési munkálatokat, ezért ne sajnálja a ráfordított pénzt!

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :