Az infrapanel a fűtés új képviselője

Infrapanel

A modern fűtéstechnológiák iránti igény egyre növekszik A gyártók is felismerték az elektromos árammal működő fűtőrendszerek jelentőségét, mivel fejlett energiafelhasználásuk révén, a hagyományos rendszerekhez képest olcsóbban és hatékonyan üzemeltethetőek. Az infrapanel tipikusan ez a fajta fűtésrendszer.

A rendszer a napfény sugárzását veszi alapul, amely nem a levegőt melegíti, hanem a helyiségben lévő tárgyakat. Az infrapanel is ezen az elven működik. A hő leadása homogén, azaz egyenletesen melegíti a környezetet, eltérően a hagyományos, vízalapú radiátoros fűtéstől. Ezért tulajdonképpen bárhova telepíthető az adott helyiségben, akár padlóba, akár mennyezetre.

Az infrapanel praktikussága mellett pozitív élettani hatással is rendelkezik, ezért még inkább fontos lehet annak telepítése. A rendszer kiválóan alkalmazható épületek gyors és hatékony fűtésére, mint például hétvégi házakban, nyaralókban vagy bolthelyiségekben. Napelemes rendszerrel összekötve pedig ingyenes fűtésmegoldást kaphatunk, amely tökéletes módja az otthonaink kimelegítésének.

Print Friendly, PDF & Email

További cikkek :