Az extrém wakeboard

Szorakoztató wakeboard
Szorakoztató wakeboard

Sok ember számára a kikapcsolódás más és mást jelent, hiszen vannak, akik inkább egy kellemes nyugodt hétvégét töltenek el, a szintén hangulatos környezetben, de olyanok is akadnak, akiknek a pihenést az extrém sportok és az adrenalin adja. A wakeboard modern szórakoztató tevékenység, hiszen ezt a könnyedén megtanulható vízi sportot, aki szeretné, egy kis oktatás után elsajátíthatja.

Magyarországon ma már több lehetőség is adódik ezt a tevékenységet űzni, hiszen már több mint 10 helyen van kötélpályás vontatás, illetve 5 helyen motorcsónak általi vontatás. Természetesen, mint minden sportban, itt sem egyből a közepén kezdik, hiszen lehetőség van lassúbb vontatásra a tanulóknak. A Balatonnál több helyen van ilyen wakeboard pálya, mint Balatonfüred, Siófok és Vonyarcvashegyen.

Ez a sport a vízisí és a snowboard ötvözete, mivel ez nem „hullámlovaglás”, hanem a legjobban így lehetne meghatározni, hogy vontatással történő snowboard. A nyári napokon még a Balatonnál is lehetséges a tartalmas kikapcsolódás a wakeboard használatával.

Print Friendly, PDF & Email