Az akku még sokat kell fejlődjön

Jól jön a minőségi akku
Jól jön a minőségi akku

Legyen az egy gépkocsi, motor vagy csupán egy mobiltelefon, mindegyik áramot használ fel valamilyen mértékben. Érdemes kicsit visszalépni az időben, hogy rájöjjünk, az akku milyen szerepet tölt be az életünkben. Az elektromos áram felfedezése óta, az emberiség azon igyekszik, hogy minél jobban ki tudja használni ennek a lehetőségeit.

Számtalan készülékeket alakítottak ki, de még mindig nem tudtuk magunkat hosszabb időre függetleníteni a hálózattól. Természetesen létezik már olyan napenergiával működő akku, amelyiket nem szükséges bedugni a konnektorba, de eléggé kis hatásfokkal bír.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy mindig kéznél legyen az energia és akkor tudjuk felhasználni, amikor éppen akarjuk, akkor jól jön az olyan nagyteljesítményű gyűjtő és tároló eszközöknek a kialakítása, amelyek képesek ellátni ezt a feladatot. Az akku fejlesztése mind a mai napig folyamatos és remélhetőleg idővel olyan szintre ér, hogy túl tudunk majd lépni a mindennapi korlátainkon és akár lakásokat is elláthatunk néhány centiméteres eszközök használatával.

Print Friendly, PDF & Email