A munkaruházat különböző szerepet tölthet be

Munkaruházat
Munkaruházat

Egyes munkahelyeken gyakrabban előfordulhatnak ipari balesetek, ezért nagyobb elővigyázatosságra van szükség. Az ilyen helyeken a munkaruházat viselése is kötelező, hiszen ezek a védőfelszerelések csökkentik a sérülés veszélyét.

Építkezéseken például a védősisak használata kötelező, de egyes munkafázisokban a védőszemüveg és a kesztyű használata sem elhanyagolható. Más helyeken a lábak védelme a fontos, ezért az acélbetétes bakancs hordása szerepel az előírásokban.

A munkaruházat minden munkahelyen más-más célt szolgál. A védelem mellett szerepe lehet a munkások beazonosításában is. Egy nagyobb ipari területen, a különböző funkciókat betöltő személyek eltérő színű munkaruházatot kapnak, így mindenki tudja, hogy kihez kell fordulnia, ha segítségre van szüksége.

A formaruha ugyanakkor rangot is kifejezhet vagy erősítheti a csapatszellemet. A munkaruházat néha praktikus okokból is fontos lehet. Egy valami azonban közös bennük, erős, strapabíró anyagból készülnek, hogy minden körülmény között kitartsanak.

Print Friendly, PDF & Email