A bébiőr továbbfejlesztett változata a légzésfigyelő

Miért fontos a légzésfigyelő a gyerekszobába?
Miért fontos a légzésfigyelő a gyerekszobába?

A bébiőrt manapság már majdnem mindenki jól ismeri. Ez az a szerkezet, amelyik a szobába, a gyerekágyhoz közel téve érzékeli a hangokat és rádiójelet küld a készülék másik részének, amelyiken keresztül lehet hallani azokat.

Ennek a továbbfejlesztett változata a légzésfigyelő. Ez kinézetében nem sokban különbözik a bébiőrtől, a lényegi különbség a belső szerkezetében rejlik. Olyan érzékelőkkel van felszerelve a légzésfigyelő, amelyik a mozgásra érzékeny.

Képes a légzéssel járó mozgás felismerésére, így jelzést küld a felnőttnek akkor, ha a gyermek felébred és élénkebben mozog. A lényeges feladata viszont az, hogy jelezzen ha baj van. A légzésfigyelő képes felismerni, ha a légzéssel járó mozgás megszűnik.

Ha nem vesz levegőt a gyermek kb. 20 másodpercig, akkor azonnal riasztja a szülőket a készülék. Így azonnal a segítségére tudnak lenni, ha a vészhelyzet beáll. Vannak olyan készülékek is, amelyek kamerával is fel vannak szerelve. Ezáltal a szülő egy kis képernyőn nyomon követheti minden mozdulatát.

Print Friendly, PDF & Email